Ridskolan för alla

Ridskolan är etablerad i Nacka sedan slutet av 60-talet och drivs i aktiebolagsform. Gedigen branscherfarenhet finns i disciplinerna dressyr, hoppning, terrängridnig, unghästutbildning och körning.

Vi har undervisning på alla nivåer, från nybörjarnivå till avancerad nivå. En omfattande lektionsverksamhet pågår under terminerna. Specialkurser i t e x hopping eller dressyr erbjuds dessutom.

Såväl kvällar som helger tjänstgör alltid någon ur den ordinarie personalen i stallet under lektionstid. Har du frågor eller funderingar kan du alltid vända dig till någon av dem.

Under sommaren finns en rad ridläger att välja på. Personalen är kunnig och har stor erfarenhet. Våra hästar och ponnies är välutbildade och av hög kvalitet.

Ridskolan är utsedd som godkänd praktikplats för yrkespraktik inom hästnäringen av Hästhållningens yrkesnämnd. Detta innebär att praktik på Nacka Ridhus kan tillgodoräknas vid ansökan till olika utbildningar.

 

Givetvis är ridskolan ansluten till RRO, Ridskolornas Riksorganisation, en branschorganisation för ridskolor i Sverige.


Ridskolan är ansluten till RRO, Ridskolornas Riksorganisation 

Vårt mål 

Rididrotten på Velamsund har målsättningen att förmedla kunskap i gott "horsemanship" genom att främja intresset för hästen och hästsport.

Vi strävar efter att upprätthålla den höga kvaliteten på hästmaterialet och undervisningen samt att kunna erbjuda en trevlig samvaro.